ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада та ректори львівських вишів підписали угоди про проведення стажування студентів та випускників у мерії

Львівський портал

|

Сьогодні, 4 жовтня, відбулось підписання угоди з ректорами львівських вищих навчальних закладів про проходження практики та стажування у Львівській міській раді студентами та випускниками Львова. Угоду підписано із 20 вищими навчальними закладами Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Співпраця міста з вищими навчальними закладами, особливо в тій сфері, що стосується стажування студентів, має набирати нові, якісні оберти, адже студенти повинні максимально використовувати ті можливості, які ми їм надаємо. Наприклад, студенти юридичного факультету брали участь у сесії Львівської міської ради. Побачити один пленарний день. Це дуже корисно.

Зараз ми хочемо започаткувати проект «Здоров’я наших дітей». Ми колись робили схожі дослідження, коли проводили опитування батьків у школах про самопочуття їхніх дітей, фізичний стан, харчування. Зараз ми це хочемо зробити як активність міської влади разом з Медичним університетом. Це має бути великий проект по цілому місту.

За 5 з половиною років, що я є міським головою, через міську раду понад 5 тис. студентів пройшли стажування. Таким чином ми піднімаємо «капіталізацію» наших випускників. І, насправді, з них ми отримуємо якісних управлінців.

Я вважаю, що ми маємо мати для кожного з навчальних закладів окрему програму, окрім стажування», – зазначив міський голова Андрій Садовий на зустрічі з ректорами вишів.

Після підписання угоди відтепер студенти можуть подавати свої заявки на проходження практики чи стажування у Львівській мерії. Спершу студенти повинні заповнити аплікаційну форму, яка є на сайті міської ради, згідно з якою відбуватиметься відбір. Наступним етапом прийняття на стажування повинна бути співбесіда, на якій студент навчального закладу повинен представити тему над якою він планує працювати під час стажування.

Нагадаємо, вперше такі угоди місто підписувало з вищими навчальними закладами 6 років тому.

За цей час стажування та практику пройшло більше 5 тис студентів. В подальшому вони беруть участь у конкурсах на вакантні посади міської ради. Тільки цього року близько 100 осіб взяло участь у конкурсах, з яких 20 осіб працевлаштовано, а 30 – зараховано до кадрового резерву.

Довідка

Сьогодні угоду з міською радою підписали Львівська національна академія мистецтв, Національний лісотехнічний університет України, Львівський державний університет внутрішніх справ, Львівський національний університету імені Івана Франка, Львівський інститут Міжрегіональної академії управління персоналом, Національний університет «Львівська політехніка», Львівська комерційна академія, Львівська державна фінансова академія, Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові, Львівський інститут банківської справи Національного банку України, Київський університет культури, Львівський факультет менеджменту і бізнесу, Український католицький університет, Українська академія друкарства, Львівський університет бізнесу та права, Львівська філія Європейського університету, Львівський національний аграрний університет, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Львівський інститут економіки і туризму, Львівський національний медичний університет ім. Д. Галицького.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *