ОСТАННІ НОВИНИ

ВР провалила закон про перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

Львівський портал

|

Верховна Рада України відмовилася ухвалити законопроект „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення законопроекту проголосували лише 169 народних депутатів з 389 зареєстрованих в сесійній залі.

Пропонувалося передбачити, що величина оцінки одного року страхового стажу дорівнює 1,35%. Законопроектом передбачалося, що перерахунок пенсії особам, які після призначення пенсії продовжували працювати, здійснюється не раніше, ніж через 2 роки після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. При цьому, якщо особа має 24 місяці страхового стажу і працювала з більш високою зарплатою, тобто коефіцієнт заробітної плати (доходу) з урахуванням заробітної плати після призначення (попереднього перерахунку) не зменшується, то враховується і стаж і зарплата, одержані після призначення пенсії. В інших випадках перерахунок здійснюється лише з урахуванням набутого стажу. Вносилися також зміни до статті 40 Закону і передбачалося, що при визначенні розміру пенсії застосовується середня заробітна плата (дохід) в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до цього Закону враховується для обчислення пенсії, порядок визначення показників якої затверджується Пенсійним фондом України за погодженням з центральними органами виконавчої влади у сфері статистики, економіки, праці та соціальної політики і фінансів. Тобто приводиться у відповідність до діючої на сьогоднішній день термінології.

Законопроект був направлений на доопрацювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *