ОСТАННІ НОВИНИ

Українські екологи спільно з польськими досліджували якість води у річці Шкло

Львівський портал

|

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області на правах координатора діяльності системи екологічного моніторингу довкілля на території області забезпечило проведення інтеркалібраційних досліджень якості поверхневих вод річки Шкло в селі Краковець Яворівського району. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Метою проведення вищезазначеного заходу є оцінка якості води у річці Шкло та оцінка лабораторій, які забезпечують моніторингові дослідження.

Держуправлінням до участі у інтеркалібраційних дослідженнях запрошено представників Підкарпатського воєводського Інспекторату охорони довкілля в Жешові(Польща). Також, участь у дослідженнях взяли лабораторії, які згідно з Програмою моніторингу природного довкілля Львівської області здійснюють моніторингові дослідження поверхневих вод.

Фахівцями проведено відбір проб води у річці Шкло, яка тече з України до Польщі, частину показників забруднення визначили на місці, а інші показники кожна організація визначатиме у себе в лабораторії.

У листопаді фахівці даних лабораторій матимуть можливість порівняти отримані результати.

Як зазначила перший заступник начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Г.Башта, саме польські фахівці за методикою Європейського Союзу виконують оцінку наших лабораторій, тобто отриманих ними результатів. Минулого року найбільш наближені до європейських стандартів результати показала лабораторія Державної екологічної інспекції.

Держуправління третій рік поспіль організовує такі спільні дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *