ОСТАННІ НОВИНИ

Китайський художник представив картину про Львів

Львівський портал

|

Вчора, 3 жовтня, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбулося офіційне відкриття виставки відомого китайського художника Ляо Сонгтао та презентація Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ляньхуа». Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Виставка  триватиме до 8 жовтня з 10.00 до 17.00 год. на третьому поверсі виставкового комплексу.

Особливістю відкриття виставки стала презентація  картини китайського митця «Місто Лева. Вранці. Туман» на якій представлений  краєвид нашого міста, написаний  в традиційному китайському художньому стилі.

Окрім того, на виставці був проведений аукціон. Картину «Слухати ґучін дивлячись на місяць» було продано за 4 тис. грн. Кошти, отримані від її реалізації були передані громадській організації, яка допомагає боротися з дитячим туберкульозом.

Також сьогодні, 4 жовтня,  Ляо Сонгтао  проведе для всіх охочих у дворі Палацу мистецтв о 16.00 год. майстер-клас з китайського живопису.

Це  перша виставка китайського художника  в Україні. Але організатори обіцяють, що вже невдовзі між Україною та Китаєм буде встановлений міцніший культурний та громадський зв’язок. Тож незабаром і українські митці поїдуть представляти своє мистецтво в Китаї.

Ляо Сонгтао (Liao Songtao) – працює в декількох техніках і часто їх поєднує: «ш’є ї» – техніка швидкого малювання, «ґонбі» – техніка детального малювання, «хуа-няо» – малювання тварин і рослин, «шан-шуй» – зображення пейзажів та різних природних об’єктів, «ґонбі ш’є ї» – об’єднані дві перші техніки малювання. У своїх роботах особливого значення він надає традиційному використанню ліній, крім того, він інтегрує їх з ефектним використанням кольору, формуючи таким чином свій унікальний стиль, який відображає сильне відчуття зв’язку традиції з сучасністю.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *