ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські оперативники затримали угруповання автозлодіїв-«рекордсменів»

Львівський портал

|

На Львівщини впіймали автозлодіїв, що спеціалізувалися на дорогих, престижних іномарках. У їхньому «послужному списку», –  більше десяти таких крадіжок. На рахунку цього угруповання і своєрідний «злодійський рекорд» – однієї ночі вони викрали одразу три автомобілі. Про це повідомили у СЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Львів’янин Андрій одним із перших став жертвою автозлодіїв. Чоловік живе на Сихові. Ввечері він залишив автівку під будинком, а вранці її і «слід простиг». Варто зазначити, що авто було підключене до сигналізації.

Чоловік, не зволікаючи, звернувся до міліції. Правоохоронці прибули на місце події та почали розшукувати очевидців злочину. Втім, викрадачі спрацювали настільки непомітно, що ніхто нічого не бачив та не чув.

«У тому районі Сихова, де я живу, дуже спокійне місце. І в будинку у нас багато літніх людей, які, нерідко, вночі не сплять. Але цього разу все було тихо, ніхто нічого підозрілого не помітив, сигналізація не спрацювала», – говорить Андрій.

Правоохоронці одразу висунули версію –працювали справжні професіонали, які скористалися сканером, щоб відчинити машину. Згодом, схожі повідомлення почали надходити і з інших районів Львівщини. Найбільше угонів фіксували у курортних містечках – Моршині та Трускавці.

Однієї ж ночі автозлодії встановили своєрідний «рекорд» – викрали одразу три престижні іномарки.

«Протягом двох годин вони скоїли декілька незаконних заволодінь транспортними засобами. Викрали позашляховики «Лексус», «Фольксваген Тігуан» та автомобіль «Шкода Октавія», – розповідає старший слідчий по розслідуванню особливо важливих справ СУ ГУ МВС України у Львівській області Андрій Войтович.

Зловмисники ретельно готувались до кожного злочину. Спочатку прискіпливо обирали машину. Далі поводили своєрідну «розвідку». Викрадали тільки дорогі, престижні іномарки. Це й стало своєрідною «візиткою» цієї злочинної зграї.

«Організатор групи, як правило, займався зламом автомобілів. Інші учасники угруповання виконували роль другорядну. Хтось підшуковував авто, хтось спостерігав за дорогою», – каже майор міліції Андрій Войтович.

Крадені іномарки відганяли подалі від місця злочину. Тож затримати зловмисників «гарячими слідами» було практично неможливо. Та й самі постраждалі зверталися до міліції вже наступного дня, адже помічали зникнення автомобіля лише вранці. За цей час викрадачі встигали переправити машину на чималу відстань.

«Діяли вони надзвичайно зухвало. Якщо не вдавалось завести двигун автомобіля, вони викрадали іншу машину, і вже за допомогою цього авто перетягували обрану іномарку до так званого «відстійника», за сотню кілометрів від місця злочину», – розповідає заступник начальника ГУ МВС України у Львівській області Сергій Нагачевський.

Далі іномарки готували на продаж – підробляли документи та перебивали номери агрегатів.

Правоохоронці вже розшукали частину викрадених автівок. Їх повернули власникам.

Затримали зловмисників на Жовківщині. Вони переховувались у приміщеннях закинутої ферми в одному із сіл району. У цій глухій місцині викрадачі облаштували справжнє сховище, де ретельно готувалися до кожного наступного злочину.   

Правоохоронці вилучили тут справжній бандитський арсенал – цілий набір відмичок та сканерів, за допомогою яких зловмисники викрадали автомобілі. А  ще – бронежилети, маски, з десяток наручників, чимало набоїв різного калібру.

Всі учасники цього угруповання, як виявилось, досвідчені кримінальники. У кожного за плечима по кілька судимостей.

Розслідування у справі вже завершено. Тож найближчим часом долю автовикрадачів вирішуватиме суд. За вчинене їм загрожує до дванадцяти років за ґратами.   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *