ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пройшов фестиваль національних культур

Львівський портал

|

Учора в Львівському державному  палаці естетичного виховання учнів та молоді відбувся ІХ Фестиваль національних культур Львівщини „Всі ми діти твої, Україно!”, присвячений 20-й річниці Незалежності України. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Цьогоріч аматорські колективи національних спільнот підготували до фестивалю і представили 56 художніх номерів, які представили культуру 11 національностей Львівщини. Зокрема білорусів, болгар, вірмен, греків, євреїв, литовців, німців поляків, росіян, угорців, чехів.
До організації фестивалю долучилися керівники 16 громадських об’єднань національних спільнот, які функціонують в області. У концертній програмі фестивалю виступило 212 артистів-аматорів.
Фестиваль став яскравим прикладом єдності українців різного етнічного походження, які проживають на Львівщині. Проведення фестивалю допомагає донести до громадськості, що національна приналежність, мова та релігійні переконання не заважають жити у злагоді в атмосфері взаємоповаги, взаєморозуміння та спільності інтересів.
У Львівській області проживають представники 106 національностей. Офіційно зареєстровано 30 громадських об’єднань національних спільнот, які співпрацюють з Львівською обласною державною адміністрацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *