ОСТАННІ НОВИНИ

В’ятрович презентує книгу про другу польсько-українську війну

Львівський портал

|

Відомий історик Володимир В’ятрович презентує книгу «Друга польсько-українська війна. 1942—1947». Книга представляє собою дослідження невідомих документів з архівів радянської та оунівської спецслужб, новий погляд на складні польсько-українські стосунки під час Другої світової війни. Про це повідомляє прес-центр Центру досліджень визвольного руху.

У своїй книзі Володимир В`ятрович пише про малодосліджену сторінку історії — польсько-українську війну 1942—1947 років, розглядає причини, перебіг і наслідки довготривалого конфлікту між українцями та поляками на теренах сучасних Західної України та Східної Польщі. Показано вплив політичних процесів на перебіг військових дій, спроби налагодження співпраці між українцями й поляками під час та після Другої світової війни. Окрему увагу приділено ролі й місцю цієї війни в пам’яті обох народів.

На презентації виступатимуть автор та відомі науковці та публічні інтелектуали: доктор історичних наук Юрій Шаповал, літературознавець та критик Ольга Гнатюк, історик Руслан Забілий та інші.

Презентація відбудеться завтра, 4 жовтня, в о 17:00 Києво-Могилянській академії (Конгрегаційна зала університету).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *