ОСТАННІ НОВИНИ

Мінімальний пакет документів для українця коштуватиме майже 1600 грн

Львівський портал

|

У разі підписання президентом законопроекту № 8507 «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України» заявлена ​​орієнтовна вартість мінімального комплекту документів, необхідного для кожного жителя України, складе близько 1600 грн. Про це пише “Дзеркало тижня.Україна”.

Причому ці гроші українці в 2012 році викладуть зі своєї кишені. Таким чином, на купівлю  нових документів повнолітні жителі України найближчим часом витратять більше 60 млрд грн. Це приблизно в 40 разів більше, ніж виділено в бюджеті МОЗ України для забезпечення громадян ліками в 2011 році.

За оцінками фахівців Кабінету міністрів, отриманими DT.UA, загальні витрати на виготовлення документів, які надаються за рахунок державного бюджету, а також витрати на технічне переоснащення державних органів усіх рівнів обладнанням для роботи з усіма видами нових документів можуть скласти в 2012-2014 роках більше 24 млрд грн. А більшу частину коштів на реалізацію такої популярної в суспільстві реформи освоїть одна комерційна структура – консорціум ЄДАПС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *