ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні набув чинності закон про пенсійну реформу

Львівський портал

|

В Україні сьогодні, 1 жовтня, набуває чинності закон “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”, підписаний Президентом України Віктором Януковичем 9 вересня 2011 р. Текст закону опубліковано на сайті Верховної Ради України.

Так, даний закон передбачає, зокрема, поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Крім того, документ передбачає збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.

Законом, зокрема, встановлено, що максимальний розмір пенсії (крім пенсійних виплат, що здійснюються з Накопичувального пенсійного фонду) або щомісячного довічного грошового утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), призначених (перерахованих) відповідно до чинного законодавства, не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність.

Прийняття пенсійної реформи є однією з вимог МВФ для продовження реалізації програми stand by на суму близько 16 млрд дол., яка була схвалена 29 липня 2010 р.  Через те, що Україні нічого не зробила для її проведення нашою країною в березні-квітні 2011 р. не був отриманий третій транш кредиту у розмірі 1,5 млрд дол.

 

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *