ОСТАННІ НОВИНИ

Україна торгується із Заходом про вирок Тимошенко - експерт

Львівський портал

|

Поки суддя Печерського суду думатиме над долею Юлії Тимошенко у нарадчій кімнаті, українські політики вестимуть переговори із західними щодо форми вироку.

Таку думку політолог Віктор Небоженко висловив у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

“Незважаючи на бажання адміністрації президента посадити Тимошенко, вони все-таки хочуть переконатися, як це вплине на відносини з Європою, – сказав він. – Скоріше за все йде торг між Заходом та оточенням Януковича відносно форми вироку та терміну для Тимошенко. Від цих переговорів вже втомився й Захід, бо їх більше хвилює геополітика, ніж демократія, й Янукович – він розуміє, що зробив помилку. Одна Тимошенко не втомлюється від цього. Якщо її посадять, у Януковича  будуть неприємності, а якщо випустять – ще більші”.

За словами політолога у радянські часи, коли судили політиків й через це у СРСР виникали проблеми із заходом, політиків відправляли з країни: “Те, що зробив із Тимошенко Янукович було широко поширене за радянських часів у Польщі, Чехії. Там дуже просто виходили з ситуації, коли Захід починав давити й не давав кредитів чи обладнання, – саджали цю людину у літак та вивозили за кордон”.

Він вважає, що справа Тимошенко пройшла дуже швидко.

“Подібні процеси йдуть роками. Якщо буде процес над Януковичем, от він триватиме щонайменше три роки”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *