ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці стверджують, що золото та гроші вони не крали у ломбарді

Львівський портал

|

ДПА у Львівській області стверджує, що працівники податкової міліції нічого не крали у Львівському  «ХН-Ломбарді», навпаки вони діяли згідно чинного законодавства. А звинувачення з боку директора даного ломбарду є ніщо іншим, як тиск на судові органи та громадськість, а також як намагання  скомпрометувати податкову службу безпідставними звинуваченнями. Про це повідомляє прес-служба ДПА у Львівській області.

Зокрема, податкова повідомляє, що огляд приміщень ломбарду був проведений працівниками податкової міліції 27.05.11 на підставі та на виконання постанови Шевченківського районного суду м. Львова. При цьому було виявлено та вилучено документи, матеріальні цінності, оргтехніку та грошові кошти у гривнях, євро та доларах. Причиною проведення цього огляду є здійснення ломбардом фінансової діяльності без набуття статусу фінансової установи, що суперечить чинному законодавству України, зокрема ст.7 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг».

За зверненнями службових осіб цього ломбарду відділом внутрішньої безпеки при ДПА у Львівській області неодноразово проводились службові перевірки та розслідування, в ході яких порушень з боку працівників податкової міліції не встановлено. При проведенні огляду приміщення ломбарду було дотримано необхідних процесуальних норм у присутності  адвоката службових осіб ломбарду.

За цим фактом 03.06.11 слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 202 КК України («Зайняття забороненими видами господарської діяльності»).

Всі вилучені предмети, документи та матеріальні  цінності долучено до кримінальної справи, розслідування якої зараз зупинено Сихівським районним судом м. Львова у зв’язку з оскарженням службовими особами ломбарду постанови про порушення кримінальної справи. За цих обставин, вилучені матеріальні цінності можуть бути повернуті лише після закінчення досудового слідства або за рішенням суду.

Отже, заяви службових осіб ломбарду, висвітлені у ЗМІ, є необґрунтованими, їх можна  лише розцінити, як тиск на судові органи та громадськість, а також як намагання  скомпрометувати податкову службу безпідставними звинуваченнями.

Податкова міліція Львівщини застерігає громадян бути обачними і користуватись послугами  ломбардів тільки після переконання в наявності усіх дозвільних документів. 

Нагадаємо, директор львівського «ХН-Лобмарду» Наталія Кожелецька вимагає порушити кримінальну справу проти працівників податкової міліції, які, зловживаючи владою та перевищуючи службові повноваження, викрали у неї гроші та ювелірні вироби на суму близько 700 тис. грн. Про це йшлося в заяві Н.Кожелецької на ім’я генерального прокурора України, прокурора Львівської області та начальника Головного управління Служби безпеки України у Львівській області.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *