ОСТАННІ НОВИНИ

Українські супермаркети пообіцяли не підвищувати ціни на продукти

Львівський портал

|

Кабінет міністрів, низка великих агровиробників і роздрібних мереж, а також галузеві асоціації підписали меморандум про необхідність стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку країни, повідомив перший віце-прем`єр-міністр економічного розвитку Андрій Клюєв.

За його даними, виробники зобов`язалися не допускати необгрунтованого зростання гуртових цін на соціально значимі продовольчі товари, пише Сегодня.

Йдеться про пшеничне борошно вищого гатунку, хліб, гречану, пшоняну, вівсяну, горохову і рисову крупи, макаронні вироби другого класу, яловичину і свинину (окрім безкісткового м`яса), м`ясо птиці (тушки бройлерів 1-ої категорії), варені ковбасні вироби (окрім вищого сорту), молоко коров`яче (вміст жиру до 2,5% включно), сир кисломолочний (до 9% включно), масло вершкове (до 72,5% включно), яйця курячі першого сорту, цукор, та олію соняшникову рафіновану.

Виробники також зобов`язалися встановлювати на ці продовольчі товари рентабельність не вище 12% власної оптово-відпускної ціни. Окрім того вони взяли зобов`язання не допускати скорочення об`ємів асортименту цих товарів і укладати прямі угоди з суб`єктами роздрібної торгівлі.

У свою чергу представники мережевої роздрібної торгівлі, згідно з документом, зобов`язалися встановлювати на перераховані товари торгову націнку не вище за 10% ціну виробника-постачальника без урахування витрат на їх транспортування в міжміському повідомленні.

У свою чергу, Кабінет міністрів узяв на себе зобов`язання і надалі залучати представників виробників і торгових мереж до підготовки урядових рішень по регулюванню ринків продовольства і торгових стосунків.

Як повідомлялось, у серпні м`ясо та молочні вироби подорожчали найбільше серед усієї продукції харчпрому – на 3,7 і 3,6% відповідно.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *