ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові нагородили учасників конкурсу «Мій рідний край»

Львівський портал

|

Львів підтримує виховання та духовний розвиток молоді. Сьогодні у нашому місті нагородили учасників міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді «Мій рідний край», який відбувається в нашій державі 14 років поспіль. Цього року честь приймати учасників конкурсу мав Львів, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Учасники міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді «Мій рідний край» – це молодь, яка народилася в незалежній Україні. 14 років конкурс об’єднує учнівську та студентську молодь з усіх областей України та поза її межами, яка прагне досліджувати і науково обґрунтовувати події і факти минулого і сьогодення країни.

Ідея конкурсу виникла в 1997 році для відзначення молодих людей, які займаються творчою роботою, досліджують свою батьківщину, найкращих її представників. З року в рік кількість учасників зростала.

Цьогоріч на конкурс було подано112 науково-дослідних, пошукових та творчих робіт з 13 областей України, 52 міст і сіл (Донецька, Волновахи, Новогродівки, Володимирівки, Амвросіївки та інших, які представляли різноманітні регіони нашої країни: Луганщину, Черкащину, Хмельниччину, Рівненщину, Львівщину, Івано-Франківщину, Чернівеччину, Рівенщину). 8 учасників конкурсу одержали найвищу нагороду – «Перлина конкурсу», 16 – перше місце, 15 – друге, 21 – третє, 15 учасників отримали диплом заохочення, а 37 – грамоти за участь у конкурсі. Ніхто з учасників конкурсу не залишився без нагород.

Висновки конкурсної комісії та роботи конкурсантів видрукувані у збірнику, який одержав кожен конкурсант та науковий керівник, а також роботи будуть розміщені на сайті www my-kray.com.ua.

У своїх роботах, над якими працювали впродовж року, конкурсанти досліджували і науково обґрунтовували всі сторони політичного і суспільного життя: проблеми національної освіти, духовності, мовознавства і літературознавства, історії, економіки, культури, екології, генеалогії, гендерної політики, родинного виховання, етнографічних досліджень, засвідчують вірність національній ідеї.

Вперше за 14 років Свято нагородження переможців конкурсу відбулося у Львові – духовній і культурній столиці України, яке долучиться до наповнення національної духовної скарбниці України новими, світлими, творчими ідеями молодих громадян Незалежної України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *