ОСТАННІ НОВИНИ

Табачник дозволив студентам волочитися по ночах

Львівський портал

|

Міністр освіти Дмитро Табачник звернувся до керівників вищих навчальних закладів з проханням забезпечити цілодобовий безперешкодний доступ до гуртожитків його мешканців. Про це йдеться в листі МОНмолодьспорт щодо недопущення обмежень прав мешканців студентських гуртожитків, пише портал Освіта.ua

“До Міністерства надходять звернення студентів та громадських організацій щодо обмеження прав студентів та аспірантів, які проживають у гуртожитках”, – зазначається в листі Табачника до керівників вузів.

В окремих вищих навчальних закладах необґрунтовано забороняється вхід мешканців до гуртожитку після 23-ї години, що ускладнює їм можливість займатися в навчально-наукових лабораторіях, бібліотеках тощо та працювати у вільний від навчання час, зазначили в профільному міністерстві.

У МОНмолодьспорт вважають, що таке обмеження порушує законні права осіб, які навчаються та проживають у гуртожитках, а також суперечить Конституції та законодавчим нормам, якими не допускається встановлення будь-яких обмежень на користування житловими приміщеннями.

З метою реалізації прав студентів та аспірантів, які проживають у гуртожитках вищих навчальних закладів, Міністерство освіти, просить їх керівників привести у відповідність до законодавства та Примірного положення про студентський гуртожиток вищого навчального закладу, нормативні документи, що регламентують перепускний режим у гуртожитках для забезпечення цілодобового безперешкодного доступу до гуртожитків його мешканців.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *