ОСТАННІ НОВИНИ

Дії прикордоників Мельниченко оскаржив в Генеральній прокуратурі

Львівський портал

|

Рішення Державної прикордонної служби щодо заборони виїзду із території України Миколи Мельниченка сьогодні було оскаржено в Генеральній прокуратурі України адвокатом Мельниченка Миколою Недільком. Про це повідомляє персональний сайт Миколи Мельниченка.

У скарзі зазначено, що «єдиною ймовірною правовою підставою застосування відносно Мельниченка М.І. тимчасової заборони виїзду за межі України є наявність відносно нього порушеної кримінальної справи Генеральною прокуратурою України. Проте на сьогодні досудове слідство по порушеній відносно Мельниченка М.І. кримінальній справі проводить Служба безпеки України, а не Генеральна прокуратура України, в тому числі і не старший прокурор останньої за прізвищем Буцяк. Тому у старшого прокурора Генеральної прокуратури України Буцяка жодних правових підстав для прийняття рішення про заборону виїзду Мельниченку М.І. за межі України не було, це в даному випадку виключна компетенція Служби безпеки України в особі слідчого, який проводить досудове слідство по вказаній кримінальній справі».

Він вважає дії прикордонників протиправними і вимагає невідкладно перевірити на предмет достовірності викладені у скарзі факти, а також перевірити на предмет законності та об’єктивності прийняті старшим прокурором Генеральної прокуратури України Буцяком та капітаном Державної прикордонної служби України Стрижиком Ю.Р. відповідні рішення про заборону йому виїзду за межі України.

Підставою для невідкладного реагування прокуратури є те, що М.Мельниченка запрошено на економічному форумі у польському місті Криниця за участю президента Європарламенту Єжи Бузека.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *