ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович дозволить українцям ламати стіни у квартирах?

Львівський портал

|

Кiлькiсть дозвiльних документiв i довiдок, якi громадяни нинi отримують у Бюро технiчної iнвентаризацiї (БТI), потрiбно скоротити, вважає президент Вiктор Янукович.

Про це він сказав на засiданнi комiтету з економiчних реформ при президентовi України у вiвторок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Необхiдно в найкоротшi термiни запропонувати нову модель (роботи БТI). Вважаю, що нам не треба тут змушувати наших громадян отримувати довiдки про технiчну iнвентаризацiю пiд час перепродажу квартир або будинкiв”, – сказав Янукович.

При цьому глава держави наголосив, що це положення треба чiтко прописати законодавчо.

Крiм того, президент вважає за необхiдне дозволити громадянам України вiльно розпоряджатися своєю власнiстю, зокрема й пiд час перепланування квартир.

Янукович також зазначив, що вважає за необхiдне припинити практику обмеження прав громадян при отриманнi соцiально важливих послуг через iнститут реєстрацiї мiсця проживання.

Зокрема, президент навiв приклад, коли людина без реєстрацiї не може скористатися повноцiнною медичною допомогою, вiдкрити рахунок, отримати кредит у банку або стати на квартирний облiк.

У зв`язку з цим президент України доручив уряду протягом двох тижнiв розробити та внести на розгляд парламенту вiдповiдний законопроект.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *