ОСТАННІ НОВИНИ

Форум видавців у Львові збере понад 800 літераторів

Львівський портал

|

14-18 вересня відбудеться 18-й Міжнародний книжковий “Форум видавців у Львові”.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН президент громадської організації «Форум видавців» Олександра Коваль, цього року на форумі будуть представлені 26 країн, 221 автор, відбудеться понад 600 заходів, у яких візьмуть участь більш як 800 літераторів, а на конкурс буде виставлено близько 400 книжок.

Зірковим гостем цьогорічного форуму стане норвезький письменник Ерленд Лу, особливий гість – казахський поет, письменник, громадський діяч Олжас Сулейменов.

Спеціальні гості форуму – Іван Дзюба, Анджей Менцвель, Боріс Дубін, Арво Валтон, Геннадій Бурбуліс, Адам Міхнік, Мирослав Попович, Ярослав Грицак, Василь Шкляр, Марія Матіос, Ольга Токарчук, Марек Краєвський.

Країна – почесний гість форуму – Швейцарія, країна–спеціальний гість – Норвегія.

Серед письменників, які відвідають Львів: Юрг Гальтер, Арно Каменш, Свенья Германн, Ежен Мелітц, Беттіна Шпоері.

У рамках форуму вже вшосте відбудеться міжнародний літературний фестиваль. Його відвідають 250 письменників з 26-ти країн та 5 континентів світу.

Також пройдуть міжнародний фестиваль перекладів “TRANSLIT”, бізнес-форум, у рамках якого фахівці видавничої сфери обговорять аспекти видання електронних книжок та законопроект “Про національний культурний продукт”, книжковий ярмарок, в якому візьмуть участь понад 600 видавничих структур з України, Росії, Польщі, Швейцарії та Ірландії, бібліотечний форум.

15 вересня буде урочисто оголошено найкращу книгу цьогорічного “Форум видавців у Львові”.

Як зазначив на прес-конференції поет і директор видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” Іван Малкович, форум видавців є найбільшою культурною подією в Україні. За його словами, багато людей, які приїжджають на форум, скаржаться, що просто фізично неможливо встигнути потрапити на всі події, які вони хотіли б відвідати. Заходів настільки багато, що “у дні форуму можна зайти практично в будь-який зал Львова і там обов’язково говоритимуть про літературу”. За словами І.Малковича, найважливішим при цьому є те, що 70% аудиторії цих ущерть заповнених приміщень становить молодь.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *