ОСТАННІ НОВИНИ

“Газпром” натякає, що Україна може заїхати в безвихідь з претензіями до ціни газу

Львівський портал

|

Україна отримує газ за ціною, зіставною з ціною для споживачів Німеччини, сказав журналістам голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер.

При цьому він нагадав, що з німецькими партнерами “Газпром” спільно володіє, в тому числі, магістральними газопроводами на території Німеччини. “Нічого подібного немає на Україні”, – сказав глава газового концерну. Міллер також додав, що Україна отримує газ дешевше, ніж споживачі Польщі, Угорщини, Туреччини, Румунії. “Наші українські колеги сіли в потяг під назвою “Дешевий російський газ”, не знають, на якій станції вийти, і не знають, що можуть заїхати в безвихідь”, – заявив він.

Коментуючи інформацію про плани України звернутися до системи міжнародних судів щодо суперечки з Росією у газовій сфері, Міллер сказав: “Ніяких документів ми не бачили”. Раніше повідомлялося, що Україна підготувала документи, необхідні для подачі позову до арбітражного суду.

Говорячи про плани реорганізації НАК “Нафтогаз України”, глава “Газпрому” сказав: “Україна може робити з нею все, що завгодно, але вона зобов´язана надати правонаступника відповідно до контракту”. І все, що записано в контракті, необхідно виконувати аж до кінця 2019 року”.

У відповідь на пропозицію взяти участь у капіталі видобувної компанії, що виділяється з “Нафтогазу України”, він повідомив, що “ми завжди з великим інтересом ставимося до газодобувних активів”.

 

Коментарі, «Інтерфакс-Україна»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *