ОСТАННІ НОВИНИ

Студентам пропонують придумати типовий надгробний пам`ятник на могили воїнів УПА

Львівський портал

|

На засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної  ради було прийнято рішення звернутися до ректора Національного університету “Львівська політехніка” з проханням-пропозицією ввести в план курсових робіт студентів розробку проекту типового надгробного пам`ятника  учасникам національно-визвольної боротьби. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

Як розповів голова комісії Орест Шейка, відбулася робоча зустріч із ректором “Львівської політехніки” Юрієм Бобалом  та завідувачем кафедри реставрації та реконструкції архітектурних комплексів “Львівської політехніки” Миколою Бевзом. Під час цієї зустрічі було досягнуто домовленості про те, що вже у першому семестрі цього навчального року студентам буде запропоновано напрацювати такий проект на рівні курсових робіт під керівництвом викладачів. Після цього буде проведено конкурс  проектів. Проект, який переможе у конкурсі, буде запропоновано для підтримки Львівською обласною радою для того, щоб у наступному році депутати могли передбачити в обласному бюджеті кошти на встановлення  пам`ятників на могилах вояків УПА.

Орест Шейка пояснив, що така пропозиція виникла під час розгляду на попередніх засіданнях комісії звернень від багатьох громадських організацій, які  ініціюють побудову пам`ятників на могилах воїнів УПА

На думку комісії, по-перше, такі пам`ятники повинні бути впізнавані, так, як це прийнято на військових кладовищах у світі. «Буде підібрана добра архітектура, бо із студентами – учасниками конкурсу працюватимуть їхні кращі викладачі. По-друге, ми повинні раціонально використовувати бюджетні кошти. Бо дуже часто, коли до Львівської обласної ради звертаються за фінансовою підтримкою у встановленні пам`ятників, то їхня вартість деколи сягає навіть 120 тисяч гривень», – зазначив Орест Шейка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *