ОСТАННІ НОВИНИ

Школярів області забезпечили підручниками на 88%

Львівський портал

|

Школярі Львова та області забезпечені підручниками на 88% (228 тис 461 примірників). Це 49 найменувань для українських шкіл (55 найменувань за планом завозу), 18 найменувань для російських шкіл (21 найменування за планом завозу) та два найменування для польських шкіл (вісім найменувань за планом завозу). Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник головного управління освіти та науки Львівської ОДА Михайло Брегін.

Решта підручників, які були надруковані, за словами М.Брегіна, до 1 вересня, будуть завезені у школи до кінця вересня. «З головного управління книжки безпосередньо надсилають до шкіл. Максимальний термін такого транспортування підручників – три дні. Тому до кінця вересня усі підручники вже будуть на місцях. А ось минулого року підручники надсилали до червня цього року», – розповів М.Брегін.

Він також розповів, що на Львівщині залишається не вирішена проблема із художньою літературою. Відтак планується, що уже наступного року буде прийнята програма «Шкільна бібліотека» для забезпечення шкіл такими книжками.

Водночас Михайло Брегін повідомив, що цьогоріч в області виділили 750 тисяч на закупівлю книжок для шкільних бібліотек, в тому числі – художніх книг. Він також зауважив, що головне управління освіти і науки ЛОДА щороку закуповує підручники, які продукують автори Львівщини. Це, зокрема, підручники з християнської етики, які цьогоріч були придбані для учнів 8 класу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *