ОСТАННІ НОВИНИ

Українські, польські та грузинські рятувальники вчаться спільно реагувати на надзвичайні ситуації

Львівський портал

|

Львівський  державний університет безпеки  життєдіяльності МНС України, пожежно-рятувальна служба Польщі та Грузії реалізовують спільних міжнародний проект, який передбачає теоретичні і практичні заняття. Як інформує прес-служба ЛУБЖД  МНС, перша група офіцерів Львівського університету МНС уже відвідала Центральну школу державної пожежно-рятувальної служби Польщі в м. Ченстохова, на базі якої реалізують проект.

Рятувальники  розглядають питання присвячені техніці безпеки, вивчають обладнання, яке використовують польські рятувальники під час аварійно-рятувальних робіт, вчаться реагувати на надзвичайні ситуації масового характеру, організовувати рятувальні роботи під час ДТП, медичні заходи тощо. Наступна група офіцерів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вирушить у Польщу 11 вересня.

Речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук розповів, що навчання відбуваються в рамках проекту, який передбачає обмін досвідом між рятувальними службами Ураїни та Європейських країн та фінансується Міністерством закордонних справ  Республіки Польща. «Це вже не перший спільний міжнародний проект покликаний навчити діяти спільно у подоланні надзвичайних ситуацій та підготовки відповідних фахівців. Особливо актуальним такі навчання є напередодні Євро 2012. Ми вдячні нашим польським колегам за те, що підтримали нашу ініціативу і завдяки їм, ми та наші колеги з інших навчальних закладів МНС, маємо можливість здобувати європейський досвід»,- додав Антон Крук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *