ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині браконьєр наловив 163 рибини, серед яких 10 сомів

Львівський портал

|

 Інспектори Державної екологічної інспекції в Львівській області спільно із громадськими інспекторами під час здійснення заходів державного контролю за охороною водних живих ресурсів на території Жидачівського району, поблизу селища Журавно, на правому березі річки Дністер виявили факт незаконного вилову риби за допомогою електровудки в нічний час. Про це повідомляє ДЕІ у Львівській області.

При спробі втекти з місця злочину на автомобілі, інспекторами було затримано порушника, жителя Франківської області, в кузові пікапа якого було виявлено свіжовиловлену рибу в кількості 163 шт., в тому числі 10 сомів різної ваги та довжини, 123 підусти, 16 марен та іншого дрібного частика, гумовий човен та портативний електролов із автомобільним акумулятором.

Одночасно інспектори намагалися затримати спільників порушника, які на протилежному боці Дністра, скориставшись автомобілем, втекли з місця події, при цьому ледь не здійснивши наїзд на одного з інспекторів. На місце події було визвано слідчо-оперативну групу Жидачівського РВ ГУ МВС України в Львівській області, якою, після відповідних слідчих дій, порушника разом з автомобілем та виявленими в ньому засобами і знаряддями  незаконного рибного промислу доставлено в Жидачівський райвідділ міліції.

На разі вирішується питання щодо встановлення спільників затриманого браконьєра та притягнення порушників до кримінальної відповідальності. За попередніми підрахунками рибним ресурсам області заподіяно шкоду на суму більше 3,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *