ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї осені на Галичину чекає три бабиних літа

Львівський портал

|

 Літо закінчилося і настала пора осені. Але синоптики, як офіційні так і народні, потішили Галичину прогнозом на осінь. За їхніми даними, західний регіон чекає на три бабиних літа – два у вересні і одне в жовтні. Про це пише газета «Сегодня».

За словами завсектору метеопрогнозів Надії Ясюренко, перший місяць осені в цілому буде теплий, до 6 вересня вдень навіть буде спостерігатися спека до 27 градусів, а ось ночі будуть прохолодними (5-10 градусів тепла). Крім того, синоптик радить носити з собою парасольки, оскільки не виключені дощі.

«Похолодання зі зливами і шквалами прийде разом із циклоном 7-9 вересня. Вдень буде 15-20 градусів тепла», – зазначила Н.Ясюренко.

У другій декаді вересня погода покращиться і знову будуть теплі дні як влітку – 22-27 градусів вище нуля, щоправда вночі буде осіння погода – не вище 10-15 градусів тепла. Сильних дощів синоптики не прогнозують, але вкінці вересня знову обіцяють похолодання.

Синоптик Іван Карпінский, який прогнозує погоду за народними методами, в середині вересня також обіцяє західному регіону холодний циклон з дощами. Проте на початку жовтня Галичину знову потішить бабине літо, і, взагалі, другий місяць осені буде без дощів. Заморозки прийдуть з кінця вересня на ґрунті (до 3 градусів морозу). А перший сніг випаде після святого Михайла (21 листопада). 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *