ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав брехнею заяви Мельниченка про причетність Литвина до вбивства Ґонгадзе

Львівський портал

|

Васильківський міськрайонний суд Київської області визнав неправдивими заяви колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка про причетність спікера парламенту Володимира Литвина до вбивства журналіста Георгія Ґонгадзе і заборонив екс-майору поширювати будь-яку недостовірну інформацію про Литвина. Таке рішення суд прийняв 29 серпня. Після вступу в силу рішення суду Мельниченко “не зможе поширювати недостовірну інформацію про начебто причетність позивача (Литвина – ред.) до здійснення вбивства журналіста Георгія Ґонгадзе або нібито скоєних з його вини інших злочинів”.
Крім того, суд зобов`язав Мельниченка за свій рахунок організувати і провести прес-конференцію і спростувати раніше зроблені ним неправдиві заяви про Литвина.

У свою чергу колишній майор Держохорони Микола Мельниченко заявив, що має намір оскаржити це рішення суду в апеляційному суді Київської області.

“Рішення, яке прийняв Васильківський суд 29 серпня, прийняте з порушеннями, тому що цей суд повинен був бути 8 вересня, і ні я, ні мої представники не знали про це”, – сказав Мельниченко.

“Завтра я в Генеральній прокуратурі Україні зареєструю заяву про те, що ця суддя, яка прийняла рішення, вчинила злочин … далі я мінімум тиждень буду писати заяви в Генпрокуратуру про скоєння Литвином злочинів, і детально буду розписувати, буду наполягати на порушенні проти нього кримінальних справ по конкретних епізодах “, – сказав Мельниченко.
Як повідомлялося, в березні 2011 року Володимир Литвин знову подав до суду на Миколу Мельниченка. Спікер просив суд зобов`язати Мельниченка спростувати на прес-конференції для засобів масової інформації поширену ним неправдиву інформацію про Литвина, а також принести публічні вибачення за завдану моральну шкоду.

Литвин також просив суд стягнути з майора одну гривню морального збитку. У судовому позові містяться цитати Мельниченка з його інтерв`ю деяким виданням, де той стверджує, що замовником та ідеологом вбивства журналіста Ґонгадзе був Литвин. 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *