ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував новий проект з реставрації будинків

Львівський портал

|

У Львові стартував новий проект з реставрації будинків. Він передбачає співпрацю підприємців, мешканців будинку та Львівської міської ради, інформує прес-служба ЛМР.

«В серпні минулого року наказом міського голови була сформована робоча група, яка мала вибрати будинки які стануть пілотними для проекту взірцевої реставрації. Ми обрали будинки на пр. Свободи 41-43. Зараз у будинку №41 вже почався ремонт, у будинку №43 ремонт розпочнеться з наступного понеділка», – повідомила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк. 

Передбачено, що на цих об’єктах буде відреставровано фасади. Відповідний проект уже виготовлений. А також  у співпраці з GІZ будуть замінені вікна та балконні двері, і відремонтовані інженерні мережі та  двір будинку.

«Ми мали розмови з підприємцями, які мають свої магазини у будинку й вони погодились замінити свої вітрини у відповідності до розробленого проекту. Ті підприємці, які мають офіси у дворі будинку, долучаться до ремонту двору та каналізаційних мереж. Так само мешканці погоджуються частково оплатити заміну вікон та балконних дверей у будинку. Ці два будинки будуть прикладом того, як взірцево можна виконати ремонт будинків, залучивши підприємців та мешканців будинку. Ми розіслали листи підприємцям з закликом долучатись до проекту і сподіваємось на співпрацю», – зазначила Ірина Маруняк.

Був проведений тендер на виконання опорядження фасаду. Виконавцем робіт є  ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанас».

«Всього ми замінимо 78 вікон у двох будинках. Всі вікна будуть дерев’яні  в одному стилі. Завдяки співпраці з GІZ, мешканці оплачують тільки 20% вартості вікон, 60% фінансує Німецьке товариство співпраці і ще 20% – Львівська міська рада. Також буде виконано ремонт близько 300 кв.м. фасадів»,- повідомив керівник ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанас» Роман Мельник.

З міського бюджету для реалізації проекту виділено 961 тис. гривень. Орієнтовано всі роботи мають завершитись до листопада до цього року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *