ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент готується до розгляду антиалкогольної концепції

Львівський портал

|

У Комітеті з питань охорони здоров`я Верховної Ради України триває робота з підготовки до розгляду у першому читанні законопроекту про Концепцію державної політики запобігання шкідливому вживанню алкоголю населенням України на період 2011-2020 рр. Про це УНН повідомили в інформаційному управлінні парламенту.

Документом пропонується затвердити Концепцію, яка, за словами авторів законопроекту, визначає напрями діяльності і механізми реалізації державної політики у цій сфері на довгострокову перспективу.

Згідно з Концепцією, основними цілями державної політики у сфері протидії шкоді, що завдається здоров‘ю населення України внаслідок вживання алкоголю, є: профілактика зловживання алкоголем; протидія його нелегальному виготовленню і збуту; зниження рівня зловживання міцними спиртними напоями; підвищення ефективності регулювання алкогольного ринку.

На думку членів Комітету, керівні принципи Концепції побудовані на “пріоритетності захисту життя і здоров`я громадян перед економічною зацікавленістю учасників алкогольного ринку”.

Автори законопроекту наголошують також, що Концепція розроблена відповідно до Глобальної стратегії запобігання шкідливому вживанню алкоголю (у тому числі слабоалкогольними напоями і пивом), затвердженої Всесвітньою організацією охорони здоров`я у 2010 році, та враховує загальновизнані принципи і норми міжнародного права у сфері охорони здоров`я населення.

Як повідомляв УНН, зі шкідливим впливом алкоголю намагалися боротися й на місцевому рівні. У КМДА було заплановано створити спеціальну координаційну раду, яка опікуватиметься встановленням на столичних кіосках із цигарками та алкоголем відеокамер щоб запобігати продажеві алкоголю та цигарок неповнолітнім.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *