ОСТАННІ НОВИНИ

Німецький духовий оркестр привітає львів’ян із Днем Незалежності

Львівський портал

|

У Львові на святкуванні 20-ї річниці Незалежності України виступить відомий німецький оркестр «Blasorchester Schott Jena». Запросила до Львова закордонних гостей ТМ «Львівське».

«Blasorchester Schott Jena» вже втретє на запрошення львівських пивоварів приїздить до Львова. Попереднього разу львів’яни та гості міста мали нагоду насолоджуватись музикою у виконанні оркестру на святкуванні 750-річчя столиці Галичини. Цього річ музичний колектив підготував для Львова особливий подарунок: попурі з українських народних пісень та знамениту «Мелодію ля-мінор» славнозвісного львівського композитора Мирослава Скорика, написану до фільму «Високий перевал» кінорежисера Володимира Денисенка. Ще одним приємним сюрпризом від «Львівського» та «Blasorchester Schott Jena» стане те, що вперше іменитим оркестром диригуватиме українець – Віталій Ковальчук.

23 серпня о 18.00 оркестр «Blasorchester Schott Jena» прийме участь у Гала-концерті фестивалю «Етновир» на пл. Ринок.

24 серпня о 16:00 львів’яни та гості міста почують виступ оркестру «Blasorchester Schott Jena» на центральному святі міста з нагоди 20-ї річниці Незалежності України на пл. Ринок.

Довідка:

Музичний колектив зі стародавнього університетського містечка Ієна в Тюрінгії (Німеччина) було засновано 115 років тому співробітниками міського скляного заводу. «Родзинкою» оркестру є комплект музичних інструментів зі скла авторської роботи, в тому числі – скляних фанфар, дзвонів і ксилофону. Вперше скляні фанфари для оркестру були виготовлені 1934 року з нагоди 50-річниці скляного заводу м. Ієна.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *