ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники «Етновиру» представлять у Львові свої кулінарні традиції

Львівський портал

|

З 20 по 24 серпня на пл. Ринок та в  центральній частині міста відбуватиметься одна з головних подій святкування 20-ї річниці Незалежності України у Львові – IV Міжнародний   фестиваль фольклору  «Етновир». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цьогоріч «Етновир» збирає у Львові надзвичайно цікаві та неординарні колективи: танцюристи на ходулях з Франції, експресивні африканські барабанщики з Бурунді, неймовірні Баски та жонглери прапорами з Італії влаштують 5-денну феєрію у Львові.

«Фестиваль вже набув статусу найбільшого фольклорного фестивалю України і доводить це з кожним роком додаючи у програму ще більше вражаючих складових. Так цього року, окрім традиційного  марш-параду центральною частиною міста, яким відкривається фестиваль, та гала-концерту, буде представлено Кухню народів світу», – розповів організатор фестивалю Андрій Сидор.

 Кожен колектив на пл. Ринок представить  відвідувачам  фестивалю  улюблену  традиційну страву свого народу. Так колектив прапороносців з Італії пригощатиме «fagioli all`uccelletto», що у перекладі з італійської означає «боби-пташечки», колектив з Франції запропонує поринути у солодке життя скуштувавши тістечка «merveilles», учасники з країни Басків готуватимуть страву «talo ta xingar», яку традиційно вживають під час подорожей, і, звичайно ж, буде трохи екзотики  від барабанщиків з Республіки Бурунді. Також на пл. Ринок можна буде скуштувати і традиційні українські страви.

Відвідувачі фестивалю зможуть спостерігати за процесом приготування страв та скуштувати культуру інших країн «на смак».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *