ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочнеться Міжнародний форум українських жіночих організацій

Львівський портал

|

Завтра, 18 серпня у Львові розпочне роботу Міжнародний форум українських жіночих організацій. Масштабна подія державного значення, яке збере під одним дахом представників українських жіночих організацій як зі всієї України, так і з діаспори. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Ця подія, ініціатором якого виступила Світова федерація українських жінок, є, без перебільшення, світового значення, бо сюди приїхали представниці зі всіх країн, які є членами СФУЖО», – розповіла директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська.

Загалом, як розповіли організатори Форуму, очікується що до Львова прибудуть делегати від 18 українських жіночих організацій зі всього світу. Україну на цьому Форумі представлятимуть всі без виключення області нашої країни.

«До Світової федерації українських жіночих організацій додалося в останні роки достатньо організацій, переважно це в Італії, та в країнах західної Європи, жіночі організації, які були створені жінками-заробітчанами, які виїхали з України. Ми долучили їх, і хочемо, щоб вони також відвідували наші річні наради», – розповіла перший заступник голови Світової федерації українських жіночих організацій Ольга Даниляк.

У рамках Форуму буде проходити Міжнародна науково-практична конференція «Український жіночий рух у сучасному світовому та українському вимірі». На обговорення винесені питання представництва українських жіночих організацій у міжнародних структурах, консолідації українських жіночих організацій в Україні та світі, український жіночий рух як фактор гендерної рівності та інші.

«В рамках цього Форуму відбуватимуться кілька подій. Перша, і найголовніша – це науково-практична конференція, на якій будуть розглядатися питання найрізноманітніші, які стосуються українського жіночого руху, консолідації українського жіночого руху, який стоїть на демократичних засадах, участь українських жіночих організацій у світових і міжнародних структурах, таких як ООН», – розповіла Ірина Ключковська.

«Ми хочемо пізнати, які потреби є в Україні, як ми можемо допомагати, як ми можемо співпрацювати», – додала Ольга Даниляк.

Загалом, окрім представників жіночих організацій, участь у Форумі братимуть також представники різних громадських організацій та влади.

Координатором підготовки Форуму виступив Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК).

«Ми маємо великий досвід спілкування з громадами. Ми не вперше зустрічаємося і спілкуємося зі Світовою федерацією українських жіночих організацій. Перша така плідна праця була ще у 2009 році, коли на базі нашого Інституту відбувалися річні наради Світової федерації українських жінок, на яких побувала тодішній прем’єр-міністр України», – розповіла Ірина Ключковська.

Після того, як у Львові завершить свою діяльність Форум, деякі з учасників відправляться в Київ для участі у Річних загальних зборах Світового Конґресу Українців, де будуть представляти та обговорювати ті питання, про які йтиметься на Форумі у Львові.

«Так сталося, що Львів останні роки стає центром єднання світового українства. І так склалося, що НУ «Львівська Політехніка» стає тим місцем, де розвиваються надзвичайно цікаві гуманітарні проекти», – розповіла Ірина Ключковська.

Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) постала 1948 року на Світовому конгресі українського жіноцтва у Філадельфії, Америка. Сьогодні вона репрезентує жіночі організації у 18 країнах світу. Велике значення для України має робота СФУЖО в ООН та світових неурядових організаціях (NGO). Присутність СФУЖО на нарадах Організації Об’єднаних Націй дає можливість стежити за проблемами, що стосуються питань української жінки в Україні та за кордоном, серед них – торгівля людьми, охорона здоров’я жінок і дітей, гендерна політика. СФУЖО має своїх представників у Департаменті публічної інформації (DРІ), в Економічній і Соціальній радах (ECOSOC) та UNICEF ООН.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *