ОСТАННІ НОВИНИ

Директора школи №5 вибирають на конкурсній основі

Львівський портал

|

Сьогодні, 15 серпня, у приміщенні Франківської районної адміністрації  відбувся конкурс на заміщення посади директора СШ № 5. Загалом до участі в конкурсі зголосилося 5 осіб. Переможець конкурсу буде оголошений протягом 3-х днів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 Кандидати на посаду директора школи пройшли письмове тестування та співбесіду.

«Кандидатів є 5. Це дуже хороший прецедент. Є можливість вибрати кращого. Конкурс проводиться абсолютно прозоро, із залученням депутатського корпусу, з абсолютно різноформатною комісією», – зазначив начальник управління освіти ЛМР Володимир Огура», – розповів Володимир Огура.

Як зазначила начальник Франківського відділу освіти Оксана Даниленко, 8 липня у ЗМІ та на сайті Львівської міської ради було розміщено оголошення про конкурс. «8 серпня закінчився термін подачі документів, а 15 серпня – це останній термін проведення конкурсу», – зазначила Оксана Даниленко.

Загалом, які повідомили у відділі освіти Франківського району, серед тих, хто подав заяви на заміщення посади, три заступники директорів шкіл, учитель історії з Львівського ліцею менеджменту та головний спеціаліст управління освіти.

Конкурс проводився в два етапи. Перший з них – письмовий, де кожен з кандидатів відповідає на запитання з Законодавства України про освіту, Конституції України, Трудового законодавства та Охорони праці.

«Конкурс проводиться в два етапи, як і всі інші конкурси на посаду службовця місцевого самоврядування: це є письмова і усна частина. Таким чином усі зможемо побачити, який рівень фаховості в осіб, які кандидують на посаду. А нам головне в цьому – прозорість. Тому що ми відкриті і така  процедура вітається в нашому місті», – розповів Володимир Огура.

Щодо комісії, то в її складі сьогодні було 9 осіб. Головою комісії була начальник Франківського районного відділу освіти Оксана Даниленко, 4 працівники відділу освіти, представник юридичного відділу Франківської адміністрації, голова адміністрації (за згодою), начальник управління освіти (за згодою), заступник директора СШ № 46, а також представник об’єднання «Свобода» (за згодою).

Щодо результатів, то їх мають оголосити протягом трьох днів. Однак як повідомили у відділі освіти Франківського району, вже завтра, 16 серпня слід очікувати підсумків конкурсу.

«Маємо прийняти таке рішення, щоб було комфортно дітям, було комфортно батькам, щоб було комфортно колегам, які там працюють, адже школа дуже цікава, дуже хороша», – розповіла Оксана Даниленко.

Як повідомили в управлінні освіти, невдовзі такий конкурс відбудеться і в «Школі-гімназії «Сихівській», де також є вакантна посада директора.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *