ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської міськради закликають народ до консолідації, аби не було повернення у 1937 рік

Львівський портал

|

Якщо сьогодні «з’їсти» те, що роблять з Тимошенко, то завтра влада поодинці зробить те саме з усіма. Про це сьогодні заявив «нашоукраїнець» Сергій Бащук під час позачергового пленарного засідання сесії Львівської міськради щодо політичних репресій проти опозиції.

С.бащук зазначив, що не є яскравим прихильником екс-прем’єра Юлії Тимошенко, однак перед наступом з боку влади на демократичні цінності, закликав колег-депутатів єдності. «Якщо те, що робиться з Тимошенко минеться владі безкарно, то наступного шансу Україна може не мати», – заявив С.Бащук.

Своєю чергою голова фракції «Свободи» у ЛМР Руслан Кошулинський не втримався, аби не назвати причини сьогоднішніх подій. Він наголосив, що Тимошенко є також винною за те, що свого часу, після помаранчевої революції, бандитів не посадили у тюрми. «Тепер ми просто пожинаємо плоди, це причинно-наслідковий принцип. Ми повинні чітко виробити план дій, чітко його дотримуватися, вести боротьбу, інакше це знову перетвориться знову на те, як було в 2004 році. Зараз боротися засобами 2004 року неможливо. Вийти на Майдан поспівати, потанцювати, це уже не пройде. Треба чітко подивитися, з ким ми є, які сили стануть на боротьбу. Боротьба буде жорстока. Попереджаю. Будуть бити жорстко. Будуть виганяти з роботи, забирати бізнес, тиснутимуть на сім’ю, залякуватимуть, садитимуть в тюрми, просто фізично битимуть. Ми маємо знати, хто піде в бій», – наголосив Р.Кошулинський.

Натомість голова фракції політичної партії «Удар» Ярослав Гінка закликав «Свободу» пришвидшити пошук партнерів, з якими вони готові до бою. «Наша політична сила виказує рішучий протест тому, що відбувається в Україні. І я готовий підписатися під усіма сказаними сьогодні словами. Однак, закликаю «Свободу» пришвидшити пошук партнерів», – заявив він. Депутат наголосив, що народ більше не може терпіти несправедливості від влади й налаштований до протестів.

«Завтрашнього дня для нас вже немає. Вже сьогодні ми маємо виробляти стратегію, спільно діяти в цій боротьбі. Напередодні 20-ої річниці незалежності України ми розуміємо, що ми втрачаємо незалежність. Відбуваються дуже серйозні геополітичні процеси. І на фоні світового падіння економіки Україна стає розмінною монетою. Ми маємо розуміти, що завтра в нас не буде держави. Боротьба дійсно буде важка. Це не домовлена демократія, це не 2004 рік. Будуть арештовувати людей і забирати бізнес. Кожен повинен для себе зрозуміти, наскільки далеко він може зайти і чого ми добиваємося», заявив він.

Секретар Львівської міської ради, «свободівець» Василь Павлюк зазначив, що сьогоднішні події в Україні засвідчують: ми вертаємось у 1937 рік. «Якщо ми не станемо однією ланкою на захист демократії, то нас чекає білоруський варіант – в кращому випадку. А в гіршому – це великий концентраційний табір», – заявив В.Павлюк.

На сесії виступили представники практично усіх фракцій, що є у Львівській міськраді. Усі спікери висловили підтримку Ю.Тимошенко і 72 голосами ухвалили звернення щодо політичних репресій проти опозиції. Утрималися лише депутати з фракції Партії регіонів, хоча окремі прихильники цієї політичної сили були помічені у сесійному залі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *