Азаров визнав, що стабільність гривні знаходиться під загрозою

Львівський портал

|

Для забезпечення стабільності гривні необхідне формування позитивного сальдо поточного рахунку платіжного балансу, заявив прем`єр-міністр Микола Азаров під час поїздки до Вінницької області.

“Перш за все ми повинні сформувати позитивне сальдо нашого платіжного балансу. Зараз ми купуємо товарів більше, ніж продаємо, це завжди створює загрозу нестабільності”, – сказав прем`єр. За його словами, формування позитивного сальдо забезпечить постійний приплив у країну іноземної валюти і гарантує стабільність гривні.

При цьому Азаров зазначив, що формування негативного сальдо платіжного балансу значною мірою обумовлене імпортом природного газу з Російської Федерації. “Левову частку проблеми, звичайно, становить російський газ”, – сказав він. Прем`єр підкреслив, що для формування позитивного сальдо платіжного балансу необхідно заміняти імпортні товари продукцією вітчизняного виробництва.

Нагадаємо, дефіцит поточного рахунку України в січні-червні 2011 року виріс до 2,5 млрд дол. проти профіциту в 552 млн дол за той же період минулого року, за даними Національного банку України.

Раніше Азаров заявив, що обмінний курс української національної валюти збереже стабільність. Він підкреслив, що грошово-фінансова політика погоджена урядом і Нацбанком. За словами прем`єра, об`єктивно Україна подолала дуже важливий етап виходу з кризи. При цьому уряд скоротив дефіцит держбюджету на 3,5 млрд грн.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *