ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ розпочинає програму про релігію у публічному просторі

Львівський портал

|

Кафедра філософії Українського католицького університету анонсує новий навчальний та дослідницький рік присвячений темі релігії в публічному просторі, в межах якої у вересні 2011 року стартує сертифікатна програма «Релігія в публічному просторі: християнський досвід та перспектива».  Про це повідомляє прес-служба вишу.

«Ми хочемо запросити зацікавлених у цій темі українських дослідників долучитися до академічної дискусії про феномен релігійності особи та її маніфестації у просторі міжособового спілкування, – розповідає завідувач кафедри філософії УКУ Володимир Турчиновський. – У межах сертифікатної програми ми запропонуємо ряд модулів та відкритих лекцій, серед яких виступи професора Пітера ван Інвагена (Peter van Inwagen, University of NotreDame), а також семінар професора Лео Лефебра (Leo Lefebure, Georgtown University)».

Програма складається із шести дводенних модулів (п’ятниця-субота), які відбуватимуться щомісяця впродовж навчального року. Сертифікатна програма розпочнеться у вересні 2011 року і триватиме до травня 2012 року. Випускники отримають сертифікат про успішне завершення програми. Провідний соціолог релігії професор Хозе Казанова (Jose Casanova, Georgetown University) з Вашингтону на завершення програми прочитає цикл лекцій в УКУ.

Умови участі, онлайн реєстрація, інформація про викладачів програми та інші подробиці на сайті кафедри філософії. Також в рамках цьогорічної теми кафедри філософії УКУ наприкінці березня 2012 року відбудеться міжнародна конференція на тему «Релігія, цінності та демократія: порядок денний для ХХІ століття». 

Довідка.

Першою річною темою кафедри філософії була «Інша Європа: вчитуючись в альтернативи» (2008), у 2009 – «Етика і публічна сфера», «Еліти і суспільне служіння» 2010 року.

Тема «Релігія в публічному просторі» розпочалася в травні 2011 року міжнародним семінаром, в якому взяли участь професор Дейвід Мартін (DavidMartin) відомий соціолог релігії з Британії, що належить до числа провідних соціологів світу. Наступним кроком була двотижнева літня філософська школа «Філософія релігії в сучасному світі. Християнський погляд», яку кафедра філософії організовавала спільно із Товариством християнських філософів (США) та при підтримці Фундації Джона Темпелтона.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *