ОСТАННІ НОВИНИ

703 тонни меланжу відправлять сьогодні з Львівщини до Росії

Львівський портал

|

На Львівщині зі складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що розташований неподалік міста Радехова буде відправлено до місця утилізації в Російській Федерації 13 цистерн з окислювачем ракетного палива типу «меланж». Про це повідомляє прес-служба Західного оперативного командування.

«Вилучення матеріально-технічних засобів, а в першу чергу меланжу, є одним із основних елементів проведення організаційних заходів з розформування складів ракетного палива, що розташовані у Західному оперативному командуванні. На момент початку відвантаження та вивезення окислювача за межі України на території області було понад 3 тис. тонн», – розповів командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський

Роботи з вивезення та утилізації «меланжу» проводяться відповідно до контракту, підписаного між Міністерством оборони України, генеральним секретарем Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Закритого акціонерного товариства Науково-виробнича фірма «ТЕХНОАЗОТ» (РФ). Сам процес утилізації відбувається на двох федеральних казенних підприємствах Російської Федерації – заводі ім. Свердлова (м. Дзержинськ) та Бійському олеумному заводі. Вивезення меланжу проводиться за кошти ОБСЄ, основними донорами програми утилізації ракетного палива є Швеція та США.

Варто зазначити, що 30 червня цього року вже відбулася поставка меланжу до Російської Федерації під час якої було відправлено на утилізацію 651, 801 тон меланжу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *