ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники ДАІ провели з дітьми у таборі заняття з правил дорожнього руху

Львівський портал

|

Інспектори ДАІ Львівської області провели день у відомому курортному містечку на Львівщині – Трускавці. В одному із санаторіїв – «Джерелі», де відпочивають понад 400 дітей з усіх куточків України, люди у формі навчали присутніх Правилам дорожнього руху, повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Як розповів заступник головного лікаря з питань техніки Міністерства охорони здоров’я України санаторію «Джерело» у місті Трускавці Василь Пасенко, у цьому заїзді є 405 дітей, які представляють практично всі області України.

«Кожної зміни ми проводимо із дітьми профілактичні бесіди, зокрема, розповідаємо, як стати зразковим учасником дорожнього руху. Допомагають нам у цьому інспектори ДАІ, які надали спеціально для дітей відповідну літературу. Крім того, правоохоронці допомогли оформити в нашому санаторії спеціальні куточки безпеки, які застерігають дітей від неправильної поведінки на дорозі», – зауважив Василь Пасенко.

Під час відвідання «Джерела», інспектори ДАІ провели з дітьми спеціальні вікторини, в ігровій формі навчали Правилам дорожнього руху, після чого провели умовний іспит щодо засвоєних знань. Найактивніші учасники вікторини отримали спеціальні подарунки – книжечки, світлоповертаючі аксесуари та конструктори. Крім того, переможці іспиту мали можливість посидіти за кермом патрульного автомобіля ДАІ і навіть покататися з інспекторами у такому автомобілі.

Керівник прес-служба управління ДАІ у Львівській області підполковник міліції Світлана Добровольська зазначила, що питання дитячого травматизму є вкрай актуальним. Адже у період літніх канікул більшість дітей свій вільний час проводять на вулицях. Тому для тих, хто нехтує Правилами дорожнього руху, виникає загроза стати учасником дорожньо-транспортної пригоди. Про це свідчить і статистика аварій за участю неповнолітніх. Так, за півроку у Львові та області сталося 96 ДТП, під час яких 6 дітей загинуло, а 107 – були травмовані. Непоодинокими є випадки, коли у загибелі чи травмуванні дітей винні дорослі.

Керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області наголосила, що під час таких зустрічей діти добре засвоюють інформацію. А тому аналогічні заходи на Львівщині проводяться часто. Тим паче, за усіма санаторними об’єктами і таборами закріплені відповідальні працівники Державтоінспекції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *