ОСТАННІ НОВИНИ

Провладний експерт твердить, що нового закону про вибори не буде

Львівський портал

|

Чинний закон про вибори влаштовує владну більшість, тому навряд чи буде прийнятий новий. Про це в прямому ефірі “5 каналу” сказав директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський.

“Сьогоднішній закон влаштовує більшість людей, які могли б за нього голосувати. Я вважаю, що мажоритарні вибори – це дуже небезпечний інструмент, в тому числі і для влади… У половині регіонів у владної партії будуть проблеми в мажоритарних округах”, – зазначив М.Погребинський.

В свою чергу народний депутат ІІІ-ІV скликань Борис Безпалий висловив думку, “що новий закон буде, адже стратегія нашої влади бульдозерна, а мета – отримати понад 300 мандатів… З точки зору впливу влади на вибори, одномандатні мажоритарні округи є найкращими…Влада обов’язково проведе цей закон – це перший крок. Другий корок – намітить прохідних кандидатів та їх узгодить…третє, відсіє небажаних кандидатів”, – наголосив Б.Беспалий.

27 травня ц.р. на сайті Міністерства юстиції України оприлюднено “технічний”  проект Закону України “Про вибори народних депутатів України”, який було доопрацьовано за підсумками проведених обговорень.

О.Лавринович повідомив, що наразі доопрацьований проект закону перекладається англійською мовою, після чого буде переданий на експертизу до Венеціанської комісії та провідної установи у галузі виборчого права – Міжнародної фундації виборчих систем (США). Одночасно законопроект буде винесений для широкого громадського обговорення.

 

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *