ОСТАННІ НОВИНИ

Рекорди Львівщини часів незалежності: супердідух, нейрохірург з феноменальною пам’яттю та скнилівська трагедія

Львівський портал

|

Рейтинг львівських рекордів та антирекорді, відомі особистості та події, які вирізняють та прославляють Львів з-поміж інших міст України, визначив український тижневик «Коментарі»

Як пише видання, потяг до різноманітних рекордів, інколи найнесподіваніших, просто в крові у мешканців Львова. І подекуди цей потяг приводить до вражаючих результатів. До прикладу, саме у Львові живе і працює талановитий доктор медичних наук, нейрохірург та психолог Андрій Слюсарчук. Цей чоловік шокував громадськість своїм умінням дуже швидко запам’ятовувати цифри та й загалом запам’ятовувати величезну кількість цифр. Скажімо, числа «Пі» він знає до 30 мільйонів знаків, знає на пам’ять 20 000 книг та виграв шаховий поєдинок у найсильнішої у світі комп’ютерної програми «Рибка-4″.  До сьогодні жоден гросмейстер світу не зміг обіграти цю програму.

Відзначились і студенти Львівської політехніки, які виготовили найдовший конспект і організували найчисельніше виконання студентського гімну «Gaudeamus«.

А ще Львівщина прославилася встановленням найбільшого різдвяного дідуха висотою у 6 метрів, найбільшої ляльки-мотанки висотою у 3 метри, виготовленням величезного пампуха, який склали з 15 тисяч звичайних пампушок, найбільшого кухля місткістю 2 700 літрів, картини із 15 000 шоколадних доміно розміром 50 на 25 мм.

Своєрідне ставлення до цифр та рекордів мають і львівські чиновники. Чого варта лише епопея з підготовки міста до чемпіонату з футболу Євро-2012. Цікаво, що, незважаючи на відвертий провал, міський голова Андрій Садовий спробував подати факт передачі державі відповідальності за підготовку проведення футбольної першості у Львові, як своє особисте досягнення.

Запам’ятається Львів і найкривавішою катастрофою: 27 липня 2002 року під час проведення показового авіашоу на львівському летовищі Скнилів літак СУ-27 упав на натовп глядачів. Загинуло 77 людей, серед них 28 дітей.

Детальніше про рекорди та анти рекорди Львова читайте на сайті «Коментарі»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *