ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко відмовили у залученні американських адвокатів

Львівський портал

|

Печерський райсуд Києва вдруге відмовив екс-прем’єр-міністру Юлії Тимошенко у залученні в якості захисників у її справі американських фахівців у галузі права Марка Фелдмана та Роджера Енока, а також нардепа від БЮТ Сергія Власенка.

Відповідне рішення ухвалив головуючий у справі суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв.

“Суд, враховуючи, що в клопотанні не вказано належної норми закону, на підставі якої Фелдман та Енок можуть бути залучені захисниками, а також враховуючи те, що захисником не може бути особа, яка зловживає своїми правами, системно порушує порядок судового засідання, на місці постановив: у задоволенні клопотання щодо залучення захисників Власенка, Фелдмана та Енока відмовити”, – сказав Р.Кірєєв.

Представник державного обвинувачення прокурор Олександр Микитенко при обговоренні цього клопотання також заявив про відсутність у клопотанні законодавчої норми, на підставі якої Фелдман та Енок можуть бути залучені до справи, і звернув увагу на те, що захисником не може бути особа, яка системно порушує порядок у залі судового засідання.

“Тобто я висловлюю спільну позицію державного обвинувачення, що відсутні підстави для задоволення такого клопотання”, – сказав він.

У свою чергу, Ю.Тимошенко вкотре звинуватила прокурорів у маніпулюванні нормами закону з метою позбавити її захисту. “Вони знаходяться тут як елемент репресивної машини та маніпулюють законом, щоб позбавити мене захисту”, – наголосила вона.

Як відомо, суд усунув від процесу захисника Тимошенко Сергія Власенка. Родіон Кірєєв пояснив свою ініціативу про усунення Власенка неналежною процесуальною поведінкою адвоката і його нешанобливим ставленням до суду.

Також суд відмовив Тимошенко в клопотанні про залучення до справи двох захисників, що представляють американську юридичну компанію Covington rling LLP і аудиторську фірму BDO. Суддя Кірєєв мотивував відмову від американських захисників тим, що суду не надані їх свідчення про право займатися адвокатською діяльністю.

Крім того, Юлія Тимошенко відмовилась від своїх адвокатів Миколи Сірого, Олександра Плахотнюка та Миколи Титаренка, через те, що суддя начебто не надав їм достатньо часу для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *