ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятник братам Шептицьким відкриють на Львівщині

Львівський портал

|

Завтра відбудеться урочисте відкриття та освячення найвеличнішого в Україні пам’ятника братам Шептицьким – Митрополиту Андрею та Блаженному Климентію – у їх родинному селі Прилбичі Яворівського району біля новозбудованого собору Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Відкриття та освячення пам’ятника братам Шептицьким відбудеться у символічний день – річницю Дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Відтак 29 липня о 10 годині розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, та близько ста священнослужителів УГКЦ, після якої відбудеться освячення пам’ятника. Очікується, що участь у відкритті першого в Україні пам’ятника Митрополиту Андрею та Блаженному Климентію Шептицьким візьме участь декілька тисяч прочан.

Пам’ятник братам Шептицьким буде унікальним. Як розповів скульптор Василь Гоголь, пам’ятник зображає сидячі постаті братів Шептицьких: Митрополит Андрей в архиєрейських ризах із жезлом у руці та блаженний Климентій в монашому одязі з хрестом у руках. Форма скульптури є співзвучною із модерними рисами храмової композиції і разом творять єдину гармонію. Пам’ятник, заввишки майже 4 метри, розміщується на площі близько 16 метрів квадратних. Він зроблений із натурального каменю вапняку і важить понад 40 тонн.

Вартість спорудження пам’ятника Митрополитові Андрею та Блаженному Климентію Шептицьким у селі Прилбичі становить близько півмільйона гривень.

Запрошуємо усіх зацікавлених взяти участь в урочистому відкритті пам’ятника та гідно вшанувати пам’ять провідників Української Греко-Католицької Церкви – Митрополита Андрея та Блаженного Климентія.

Проект реалізується завдяки фінансовій та організаційній підтримці народного депутата України Петра Писарчука.

Довідка: 29 липня доїзд на місце події можливий автобусом Львів-Мужиловичі (7.10 – від’їзд з автовокзалу біля Янівського цвинтаря).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *