ОСТАННІ НОВИНИ

Батькам нагадують про обов’язкове проходження медогляду їхніх дітей

Львівський портал

|

Головне управління охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації повідомляє, що медичні огляди проводяться відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів». Про це повідомляє прес-служба ГООЗ ЛОДА.

Передбачено щорічне проведення медичних профілактичних оглядів у присутності батьків або інших законних представників у лікувально-профілактичному закладі за місцем спостереження дитини впродовж календарного року.

Медичні огляди можуть бути проведені і під час стаціонарного лікування дитини, незалежно від рівня надання медичної допомоги ЛПЗ і місця проживання учня.

Наказом затверджена Схема періодичності обов’язкових профілактичних медичних оглядів: 6, 11 років – 1 раз в рік (дит. хірург, офтальмолог, стоматолог, інші спеціалісти за показами, аналіз крові); 7,8,9,10,12, 13 років – 1 раз в рік лікарем педіатром або сімейним лікарем, інші спеціалісти та додаткові методи досліджень за показами; 14,15 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, дитячий хірург, ендокринолог, психолог за показами, флюорографія, аналіз крові); 16,17 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, флюорографія)

Щорічно медичною сестрою проводиться перевірка гостроти зору, слуху, постави та плантографія.

За результатами огляду видається довідка встановленого зразка (Ф.086-1/о) для надання її медичному працівнику загальноосвітніх навчальних закладів.

У сільській місцевості медичні огляди можуть проводитись медичними працівниками обласних, районних та міських ЛПЗ на базі територіальних  ЦРЛ, ЦМЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *