ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створили робочу групу з протидії злочинам у сфері збору зернових

Львівський портал

|

На виконання доручення Міністерства внутрішніх справ України, зокрема у Львівській області створено робочу групу, до складу якої окрім співробітників УДАІ ввійшли співробітники інших підрозділів Головного управління МВС України у Львівській області. Про це інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Такі робочі групи працюватимуть у всіх регіонах країни, а головною метою їх створення є аналіз ситуації та вжиття заходів, спрямованих на забезпечення дотримання вимог законодавства у сфері виробництва, реалізації та збереження зерна врожаю цього року. У разі необхідності до складу таких робочих груп будуть залучені фахівці Мінагрополітики, Держземагенства, Держказначейства, Держфінінспекції, Держприкордонслужби та Держмитслужби.

З 25 липня до 5 вересня 2011 року вони проводитимуть цільове відпрацювання щодо попередження та викриття злочинів, пов’язаних зі збором зернових культур врожаю 2011 року, а насамперед – збереження зерна, придбаного державою для формування державного продовольчого резерву.

Для отримання інформації про осіб, які створюють невраховані надлишки сировини та готової продукції для її подальшого розкрадання та реалізації, представники робочих груп забезпечуватимуть оперативне перекриття зернотоків, хлібоприймальних пунктів, елеваторів, спиртових заводів, інших об’єктів, технологічно пов’язаних із виробництвом, зберіганням та реалізацією зерна.

Крім того, робоча група проведе комплекс заходів, спрямованих на викриття організованих злочинних груп, які здійснюють свою протиправну діяльність у сфері обігу зерна, а також у спільно з органами прокуратури буде вжито заходів щодо документування фактів корупції та хабарництва працівників контролюючих органів під час здійснення контролю за діяльністю підприємств. Також буде забезпечено охорону громадського порядку під час проведення збору врожаю 2011 року, проведено комплекс попереджувальних заходів щодо унеможливлення конфліктів між орендарями земельних ділянок та власниками земельних паїв, проведено оперативне реагування на повідомлення про злочини у сфері обігу зерна, негайні виїзди на місце скоєння злочинів.

Робочим групам також доручено вжити заходів щодо викриття зловживань під  час   експорту сільськогосподарської продукції врожаю цього року. Особливу увагу слід приділяти  викриттю фактів експорту за заниженими цінами та відвантаженню продукції вищої якості, ніж задекларовано, у тому числі протиправного відшкодування ПДВ.

Водночас будуть запроваджені профілактичні заходи щодо попередження крадіжок зерна врожаю 2011 року, готової продукції, пально-мастильних матеріалів, комплектуючих до сільськогосподарської техніки тощо. Також представники робочих груп забезпечуватимуть оперативне супроводження у порушених кримінальних справах у сфері обігу зерна, здійснюватимуть комплекс заходів, спрямованих на розшук майна, яке стало об’єктом злочину.

У межах цих заходів, буде організовано проведення належного та якісного розслідування раніше порушених кримінальних справ та тих, що порушені під час збору врожаю 2011 року, а також забезпечено відшкодування завданих злочинами збитків та скерування кримінальних справ до суду в установлений законодавством термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *