ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові грошова оцінка землі буде нижчою, ніж середня по Україні

Львівський портал

|

Львів отримав нову грошову оцінку землі, яка є нижчою, ніж середня по Україні. Про це сьогодні під час бліц-дебатів у Львівському прес-клубі повідомив голова комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради Яромир Самагальський.

«До нас вже прийшла з Києва нова грошова оцінка землі. І на скільки я розумію, вона є нижчою, ніж та, яка була прийнята два роки тому. Вона є нижчою, ніж середня по Україні», – зазначив він.

Яка саме тепер буде нова грошова оцінка у Львові Я.Самагальський волів не розповідати, посилаючись на некоректність зі свого боку, оскільки він такими питаннями не займається. Однак повідомив, що наразі дані нової грошової оцінки землі опрацьовуються і згодом будуть оприлюднені.

«Повернутися до земельної оцінки, яка була 8-10-15 років тому ми не зможе, бо вона дуже відрізняється від тої, яка є сьогодні. Бо рух іде постійно вперед і це передбачено законодавством», – додав Я.Самагальський.

Нагадаємо, з 1 січня 2011 року у Львові було збільшено нормативну грошову оцінку землі в 2,5 раза – до 470,2 грн за 1 кв м (з 184,9 грн за 1 кв м). Згодом, через невдоволення підприємців, міські депутати прийняли рішення про призупинення нарахування земельної плати у таких великих розмірах, а також запроваджено пільги. Окрім того, було створено робочу групу, яка мала переглянути нормативно-грошову оцінку землі за три місяці. Управлінню природних ресурсів було доручено відкоригувати базову вартість нормативно-грошової оцінки землі, яка на сьогодні становить 470 грн, і відкоригувати зональні та локальні коефіцієнти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *