ОСТАННІ НОВИНИ

У музеї «Арсенал» проведуть нічну екскурсію

Львівський портал

|

У Львові все більш популярнішими стають нічні екскурсії. Зокрема, для львів’ян та туристів міста буде організовано нічну екскурсію у музеї зброї «Арсенал». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Акцію проводить відділ промоції міста спільно з Львівським історичним музеєм та за підтримки Клубу історичного фехтування «Пантера».

«Ми проводимо цю екскурсію, аби популяризувати музеї, відкрити музеї для молоді, яка не завжди має можливість протягом дня відвідати їх», – розповіла заступник керівника відділу промоції міста ЛМР Марта Іванишин.

«Унікальна колекція зброї, яка виставлена тут у залах, вимагає до себе постійної уваги. Основним експонатом, який ми включаємо в нічну екскурсію, є панорама «Грюнвальдська битва», яка була нещодавно відреставрована. Вона була головним експонатом під час виставок у Польщі та Литві. Її розмір 10,52 м на 5,3 м», – розповів у свою чергу заступник директора Львівського історичного музею Тарас Рудько.

У той же час у музеї зберігають в таємниці всю екскурсійну програму, готуючи для відвідувачів різноманітні сюрпризи. «Це не буде просто оглядова екскурсія», – додав Тарас Рудько.

Окрім самої екскурсії та перегляду експозиції зброї, для відвідувачів буде запропоновано реконструкцію бою XV століття та презентацію одягу доби Середньовіччя, яку підготували учасники Клубу історичного фехтування «Пантера». «Все це відбуватиметься в одязі та обладунках ХIV-XV ст., які пошили ми самі за даними археологічних розкопок, вивченням старих документів», – розповіла представник Клубу історичного фехтування «Пантера» Юлія Гузюк.

Після завершення екскурсії та історичних реконструкцій у дворику музею будуть проводитись майстер-класи середньовічних танців та рольові ігри.

Перша нічна екскурсія в музеї зброї «Арсенал» (вул. Підвальна, 5) відбудеться 29 липня  о 21:00 год.

«Для  того, щоб взяти участь в екскурсії, в нас відбувається реєстрація на промоційному сайті www.lviv.travel. Зараз уже зареєструвалось близько 100 учасників», – розповіла Марта Іванишин.

Участь у нічній екскурсії безкоштовна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *