ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі попереджають про початок піку отруєння грибами

Львівський портал

|

Лікарі попереджають про початок піку отруєння грибами. Про це під час прес-конференції заявив керівник Українського дитячого центру клінічної токсикології інтенсивної та еферентної терапії НДСЛ “Охматдит” Борис Шерман.

“Сьогодні вже розпочався сезон грибів. Від так, загальні піки грибних отруєнь спостерігатимуться від сьогодні і до початку жовтня”, – сказав лікар.

За словами Б.Шеймана, згідно зі статистикою, яка ведеться з 1986 року, немає жодного випадку, коли б люди отруїлися грибами, що продаються в магазинах чи на базарах.

“Найчастіше отруюються тими грибами, які збирають власноруч. Водночас, попереджаю, що можна отруїтися грибами, які придбані в магазині, але стоять в банці з відкритою кришкою”, – додав він.

Нагадаємо, останнім часом в Україні почастішали випадки отруєння грибами. Аналіз випадків отруєнь грибами в Україні свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

УНН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *