ОСТАННІ НОВИНИ

В області зросли обсяги промислового виробництва

Львівський портал

|

Майже  усі галузі промислового комплексу Львівської області за січень – червень 2011 року  забезпечили зростання обсягів промислового виробництва на 14,6% – про це повідомило головне управління економіки Львівської облдержадміністрації.

Приріст, у першу чергу, отримано за рахунок нарощення темпів промислового виробництва у переробній промисловості на 15,9%, де практично усі галузі, які входять до неї, спрацювали з позитивною динамікою.

Так, галузь машинобудування забезпечила зростання обсягу виробництва на 26,3%, целюлозно-паперового виробництва; видавничої діяльності – на 42,0%,  легка промисловість – на 12,0%, галузь металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – на 35,6%.

Підприємства з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води наростили обсяги виробництва на 27,7%,

У січні-травні 2011 року промислові підприємства області реалізували промислової продукції на 11, 34 млрд. грн. що на 30,4% більше, ніж за січень – травень минулого року.

Зокрема, у  галузі машинобудування завдяки спільним заходам Кабінету Міністрів України та Львівської облдержадміністрації вдалося залучити значні кошти на випуск автобусів та тролейбусів для міст, які приймають Євро-2012. Загальна вартість замовлення становить приблизно 3,5 млрд. гривень.      За перше півріччя цього року виготовлено 289 автобусів за держзамовленнями та 111 автобусів за іноземними контрактами.

У І півріччі 2011 року у промисловому комплексі реалізовані заходи щодо створення галузевих кластерів, що сприятиме вирішенню проблемних питань, як на державному, так і регіональному рівні. Так, у квітні зареєстровано кластер “Деревообробки та меблевого виробництва”, продовжується робота із створення кластеру “Виробництво альтернативної енергії”.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *