ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові труять бездомних собак

Львівський портал

|

П`ять випадків отруєння безпритульних собак зафіксували у Львові за минулі чотири дні. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, тіла чотирьох тварин знайшли на вулиці Стрийській у суботу, 23 липня, а ще одну мертву собаку знайшли на вулиці Гашека вчора, 25 липня.

Окрім того, за інформацією в.о. директора ЛКП «ЛЕВ» Романа Гарматія, двох мертвих господарських собак знайшли на вул.Стрийській, 101.

«Цих господарських собак, одна з яких такса, знайшли на дитячому майданчику. Тіла знайдених ще у суботу тварин експертизі не підлягають. Щодо інших, то будемо з’ясовувати, чи можна їх скерувати у лабораторію, аби дізнатись причину смерті», – зазначив Роман Гарматій.

Як зазначив Роман Гарматій, у цих тварин були опікуни, які доглядали за ними. «Ці тварини були стерилізовані, мали щеплення. Тобто, вони були безпечні для оточуючих. Навіть у випадку укусу, людина не захворіла б на сказ. Регулювати чисельність безпритульних собак треба гуманними методами», – наголосив Роман Гарматій.

Звинувачення у тому, що умертвляють тварин самі ж працівники ЛКП «ЛЕВ» Роман Гарматій називає безпідставними.

«Щодня працівники ЛКП «Лев» роблять рейди у центр міста, щотижня машина комунального підприємства виїжджає у райони, залежно від звернень, за скаргами. Ми змогли досягти того, що у центрі міста немає безпритульних собак. Випадки сказу не реєструються. Ми намагаємось максимально гуманно зменшувати кількість безпритульних тварин. Про отруту і мови бути не може, адже у бюджеті підприємства на отруту навіть не закладені кошти», – вважає Роман Гарматій.

Натомість, Львівська міська рада та працівники ЛКП «Лев» закликають громадян до співпраці.

«Співпрацювати можна у двох напрямках: по-перше, ЛКП може допомогти львів’янам у вирішенні проблем стерилізації. Так, на нашому підприємстві таку операцію тварині можна зробити за 200 гривень, а на будь-якому іншому вона коштує 700 гривень. По-друге, ми закликаємо захисників тварин до співпраці, у напрямках відлову, стерилізації та прилаштування тварин у «добрі руки», – додає Роман Гарматій.

Про перебування бездомних тварин мешканці можуть повідомляти на «гарячу лінію» ЛКП «ЛЕВ». Бригада виїжджатиме на місце і забиратиме тварин у притулок.

«Гаряча лінія» ЛКП «ЛЕВ» за телефоном 252-30-41 працює щоденно, крім вихідних, з 9.00-18.00 годину.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *