ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи-львів’яни знову «жирують» у небі за народні гроші

Львівський портал

|

Депутати Верховної Ради України у черговий раз перевиконали ліміти польотів за бюджетні кошти, передає «Українська правда». Загалом за перший квартал 2011 року перевищили свої ліміти на переліт 135 нардепів – вони витратили більше, ніж потрібно, на 1 мільйон 800 тисяч гривень. Кошторисом парламенту передбачено, що депутат має право скористатися безкоштовним транспортом на суму 26 800 гривень на рік, тобто 6 700 гривень на квартал.

Цікаво, що до переліку нардепів-любителів політати за бюджетні кошти входять майже усі народні обранці, які представляють у парламенті Львівщину. Не ввійшли до цього «чорного списку» львів’ян-любителів політати «на халяву» лише головний регіонал Львівщини Петро Писарчук, його колега по партії, екс-губернатор Львівщини Василь Горбаль, а також колишній регіонал, а сьогодні член депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Тарас Чорновіл.

Зокрема, у фракції Партії регіонів аж 70 депутатів вилітали більше, ніж дозволено. Регіонал Олександр Горошкевич, який під час президентської кампанії 2010 року керував виборчою кампанією В. Януковича на Львівщині, перевиконав ліміт витрат на свої польоти на 22 тисячі 246 гривень. Хоча в середньому кожен недисциплінований регіонал перевищив дозволені витрати на 12 тисяч гривень.

У блоці Тимошенко 24 депутати витратили більше дозволеного. Традиційно на першому місці – кримський  депутат Андрій Сенченко, який хронічно літає понад норму. Нагадаємо, минулого року він був рекордсменом серед депутатів, замовивши квитків майже на 300 тисяч гривень при 26 800 річного ліміту.

Не гребували  польотами за народні гроші і  львів’яни-депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Шкіль (13 тисяч 968 гривень понад норму), Олександр Гудима (13 тисяч 309 гривень), Степан Курпіль (понад 8 тисяч гривень), Степан Давимука (6 тисяч 850 гривень), Михайло Косів (5 тисяч 637 гривень) та Ігор Гринів (4 тисячі 458 гривень).

Загалом сума понаднормових  витрат на перельоти серед БЮТівців склала 572 тисячі 752 гривні при дозволених 160 848 гривень. Перевитрата – 412 тисяч. В перерахунку на кожного депутата-порушника БЮТівці навіть обійшли регіоналів – 17 тисяч 162 гривні на душу.

У фракції “Наша Україна Народна самооборона” протягом першого кварталу перевищили дозволені ліміти 19 депутатів. На першому місці – Тарас Стецьків зі Львова, який налітав на 45 тисяч при дозволених 6 702. Нардеп-нашоукраїнець Андрій Парубій перевиконав ліміт на понад 24 тисячі 646 гривень. Не відстає від колег і лідер львівських «помаранчевих» Володимир В’язівський, який за три місяці 2011 року налітав на 16 тисяч 793 гривні понад норму. Ярослав Кендзьор витратив на свої перельоти на понад 12 тисяч гривень народних коштів більше, аніж це передбачено.

Не відрізняються скромними витратами на перельоти від колег з інших фракцій і депутати з групи «Реформи заради майбутнього». Екс-головний БЮТівець Львівщини Іван Денькович перевиконав ліміт перельотів на понад 24 тисячі гривень.

За матеріалами  Української правди

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *