ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові побували учасники автопробігу пам’яті розвідника Кузнєцова

Львівський портал

|

Два дні провели у Львові учасники автопробігу, присвяченого пам’яті радянського розвідника Микола Кузнєцова, повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Цей захід влаштували на  відзначення 100-річчя від дня народження розвідника. Автопробіг стартував 15 липня з за маршрутом: Єкатеринбург – Уфа – Саратов – Курськ – Київ – Львів – Бєлгород – Самара – Єкатеринбург – Таліца.

За задумом організаторів до основної колони, що складалася із автобуса, двох легковиків та однієї вантажної «Газелі» впродовж усього маршруту територією Російської Федерації долучалися автомобілі регіональних відділень ДОСААФ. Крім того, у містах по маршруту руху відбувалися святкові заходи, зокрема, біля меморіалів загиблим у Великій Вітчизняній війні відбувалися урочисті мітинги за участю представників місцевих органів виконавчої влади, ДОСААФ Росії, школярів та ветеранів. Також були організовані виступи вихованців військово-патріотичних клубів, показові рукопашні бої з використанням піротехнічних засобів та конкурси військово-патріотичних пісень. А ветеранів війни під час цих зустрічей нагороджували пам’ятними медалями, вимпелами, подарунками і квітами, а також комплектами дисків, на яких зібрані художні та публіцистичні матеріали про Миколу Кузнєцова.

Важливе місце у програмі автопробігу  відводилося перебуванню делегації  на території нашої держави, а  саме вшанування пам’яті уральця на Львівському історико-меморіальному комплекті «Пагорб Слави» де похований Герой Радянського Союзу.

У Галичині учасники провели два дні. Варто зазначити, що дієву допомогу росіянам надало Міністерство оборони України. Адже з проханням про допомогу в організації урочистостей у місті Львові, розміщенням, проживанням та харчуванням вони звернулися безпосередньо до Міністра оборони України Михайла Єжеля та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Григорія Педченка.

У Львівському гарнізоні із земляками Миколи Кузнєцова , котрі до виконання своєї мети подолали більше 3 000 кілометрів шляхів, зустрілися офіцери Західного оперативного командування на чолі із тимчасово виконуючим обов’язки першого заступника командувача ЗахОК полковником Ігорем Близнюком. А вже після того, як учасники були розміщенні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Збройних Сил України та відпочили після напруженої дороги відбулося спільне покладання квітів, вінків та гірлянд на історико-меморіальному комплекті «Пагорб Слави» до могили їхнього земляка. Окрім гостей, тут були присутні львівські ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни-афганці, ветерани військової служби.

М.Кузнєцов загинув у бою з вояками УПА 8 березня 1944 року на Львівщині. Його поховали на військовому цвинтарі на Пагорбі Слави у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *