ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові в орендарів відбирають приміщення в садочках, щоб відкривати нові групи

Львівський портал

|

У Львові цього року у вивільнених від орендарів приміщеннях садочків планують відкрити ще 17 додаткових груп для дітей. Таким чином, такі дитсадки зможуть прийняти ще 340 дітлахів. Про це сьогодні під час виїзного брифінгу повідомив начальник міського управління освіти Володимир Огура.

За його словами, загалом за останні чотири роки у діючих садочках Львова вивільнено від оренди та додатково відкрито 120 груп, а це – 2 400 місць.

«Потреба в місцях у дитячих садочках є. Це добре, що потреба зростає. Зараз кількість народжуваних дітей збільшується, і ми ще деякий час будемо відчувати цю потребу. Але темпи, якими ми рухаємося з відновлення груп в садочках є досить високими. Часу потрібно багато, бо є договори, які підписані на різні терміни. Натомість жодного договору оренди в садочках наново не підписують, не продовжують. Дитячі дошкільні установи мають бути віддані дітям», – повідомив начальник управління освіти Володимир Огура.

Як поінформувала прес-служба Львівської міської ради, за даними управління освіти, цьогоріч від оренди звільнено вісім приміщень ДНЗ, в яких на цей момент відбуваються ремонтні роботи, що дасть можливість вже до кінця року відкрити додаткових 17 груп: ДНЗ № 55 (вул. Донецька, 22), ДНЗ  № 21(вул. Грабовського, 3), ДНЗ № 78 (вул. Чукаріна, 8), ДНЗ № 104 (вул. Липинського, 14), ДНЗ № 159 (вул. Пулюя, 7), ДНЗ № 168 (вул. Кульпарківська, 182), ДНЗ №163 (вул. Симоненка, 16), ДНЗ № 95 (вул. Гайдамацька, 2а).

Достроково було припинено дію орендного договору в п’яти садочках у Львові. Зараз в цих приміщеннях відбувається виселення орендарів, або проводяться підготовчі роботи: ДНЗ № 171 (вул. Мазепи, 5а), ДНЗ № 79 (вул. Ревуцького, 9), ДНЗ № 97 (вул. Дністерська, 25), ДНЗ № 14 (вул. Щурата, 2), ДНЗ № 110 (вул. Суха, 10).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *