ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ має нового єпископа

Львівський портал

|

23 липня оприлюднено повідомлення, що Cвятіший Отець Венедикт ХVІ дав свою згоду на канонічний вибір Синоду єпископів УГКЦ, який прийняв рішення призначити високопреподобного о. Дмитра Григорака, Апостольського адміністратора Бучацької єпархії УГКЦ «ad nutum Sanctae Sedis» єпархом Бучацьким. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Владика Дмитро народився 1 січня 1956 року в м. Івано-Франківську. З 1963 по 1973 роки здобув повну середню освіту в м. Івано-Франківську. В 1973 році вступив в Івано-Франківський інститут нафти і газу, який закінчив в 1978 році, отримавши диплом інженера-механіка. Працював на різних заводах м. Івано-Франківська інженером-конструктором.

14 жовтня 1989 року він офіційно вступив до Чину св. Василія Великого. Дияконські свячення отримав 21 вересня 1992 року, а священичі – 25 жовтня у неділю Христа Царя того ж року (святитель Владика Софрон (Дмитерко).

28 липня 2007 року Папа Венедикт ХVІ призначив о. Дмитра Григорака, Апостольським адміністратором «ad nutum Sanctae Sedis» Бучацької єпархії УГКЦ, яка стала вакантною після призначення Владики Іринея (Білика), Каноніком Папської базиліки Санта Марія Мадджоре в Римі.

Крім української мови, Владика Дмитро володіє російською та польською, знає також італійську, англійську, німецьку, старослов’янську та грецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *